Viimeiset kaksi viikkoa lahti nyt! Tupsahdettiin eilen viimeiseen paikkaamme, jossa working holiday -visamme tulee tarpeeseen. Elellaan mukavassa pienessa kaupungissa, nimelta Hornsby, jota ei lausuta ruotsalaisittain eika hornsbai (jalkimmaista kokeilen junalippua ostaessa ja sain myyjalta oikein komean kummastuneen katseen), vaan hornsbi. Parasta tassa kaupungissa on kirjaston ilmainen netti, uu jea.

Asutaan isossa talossa omakotitaloalueella hieman erikoisen, mutta mukavan Jaqualinen eli Jackien kanssa seka hanen lahes 40-vuotiaan downin syndrooma pojan Mattin kanssa. Talossa pitaa majaa myos kaksi aivan valtavan ihanaa kissaa, jotka ovat myos kooltaan valtavia (jopa meidan Kissa jaa kakkoseksi niille). Tunnettiin heti olomme todella tervetulleeksi. Jackie tietaa myos jotain muutakin Suomesta kuin etta siella on jaakarhuja, koska han on kayny joskus 70-luvun taitteessa Suomessa. Jackie on mm. yrittany liftata Lapissa (joutui tyytymaan bussiin) ja ihmetelly suomalaista juomakulttuuria (Jackieta kertoi kotibileista: "Kaikki vain istui pullo kourassa hiljaa poydan aaressa ja joivat.")

Paivat vaikuttaa rennoilta. Autetaan kotitoissa ja kastellaan vahan kukkia. Tarkeinta on pitaa Mattille seuraa ja keksia sen kanssa aktiviteetteja. Se ei sinansa paljoa vaadi, koska Mattilla on paljon erilaisia mielenkiinnon kohteita ja Matt ei loppujen lopuksi ehdi edes paljoa kotona olemaan. Jos ei ole muuta tekemista, tallainen kissaihminen saa ajan helposti kulumaan kisuja paapoessa. 

Tanaan seka Jackiella etta Mattilla sattui olemaan menoa, joten saatiin koko talo omaan kayttoomme ja kumpikin palaa vasta huomenissa. Villia, omakotitalo Australiassa. Luonnollisesti karattiin heti kaupungille - ei rellestamaan, vaan kirjastoon nettiin. Yhyy, voiko olla mitaan saalittavampaa.

Hyvaa huomista aitienpaivaa seka omalle etta muillekin aideille!