Sunnuntaille olisi lennot varattu Cairnsiin, josta meidat hakee nimimerkki Don ja vie meidat olemattoman pieneen Millaa Millaa -kylaan avustamaan farmille ilmaista ruokaa ja majoitusta vastaan. Jannittavaa. No ei vaan, ei me ihan noin hukassa oikeasti olla, milta tuo kuulostaa, mutta ei me toisaalta oikein tiedetakaan, minne ollaan menossa. Ollaan nahty siita farmista ja kylasta kuvia seka luettu muiden matkalaisten kirjoituksia, jotka on tyoskennelly samalla farmilla. Kaikki vaikuttaa hyvalta, vaikka saatetaan joutua viettamaan viikko tai useampi keskella korpea.

 

Viimeinen viikko Sydneyssa ollaan kaytetty kaupungilla kayskentelyyn, shoppailuun ja renoutumiseen. Iina on palannut samaan hostelliin, missa itse olen asustellut jo kohta kaksi viikkoa (tosin ei paasty samaan huoneeseen). Ollaan tutustuttu moniin eri maista tulleisiin reppureissulaisiin ja maailma on kaynyt kummallisen pieneksi. Esimerkiksi huomattiin, etta kaksi saksalaista tuttua, joihin ollaan tutustuttu eri paikoissa, tiesivat toisensa.

 

Sunnuntaina sattui turhan jannia. Asuin kolmen muun poijjaan kanssa meidan hostellissa; suomalaisen, norjalaisen ja yhden oudon syyrialaisen. Oltiin kayty illalla laheisessa baarissa parilla oluella (ihan totta, otin korkeintaan 3!) Iinan ja yhden balilaisen kanssa. Istuttiin samassa seurueessa parin surffivalmentajan kanssa; enpa olisi koskaan kuvitellut kirjoittavani mitaan noin siistia. Joka tapauksessa, kun olin saapunut hostelille ja kaynyt nukkumaan, olin alkanut pitamaan pienta showta ylla; keskella yota olin alkanut puhumaan niin kovaa, etta suomalainen kamppis, jolla oli ollut korvatulpat korvilla, oli saikahtanyt ja ponkassu ylos. Hetken siina jotain yritin selittaa, kunnes aloin herailla ja tajuta itsekin, etta nyt naissa jutuissa ei ole paata eika sen puoleen hantaakaan ja painun takaisin pehkuihin. Onneksi se suomalainen otti asian aamulla ihan huumorilla. Saksalainen puolestaan kertoi nukkuvansa niin syvasti, ettei herannyt ollenkaan, mutta meidan syyrialainen kamppis taisi pelata mun unissapuhumista ihan tosissaan, koska se oli aamulla kadonnut... Hyvasti, sina kummallinen syyrialainen!