Kun jain itsekseni koluamaan Aussien ihmeita, oon viettany lahes kaiken hereillaoloajan Chinatownissa, kuten uhkailin. Oon tehny muutamia huimia animeloytoja ja syony eksoottisia leivonnaisia. Ainoa kirjasto, jonka loysin, olikin niin kummallinen, etten loytany sielta ensimmaistakaan mangapokkaria. Sen sijaan loysin Tove Janssonin Muumi-sarjiksia ja Aki Kaurismaen DVD-boksin! Hyva Suomi! Sain myos hommattua viimein adapterin, joten saan kaytettya sita porukoiden minilapparia!

 

Sain viime yona olla ihan yksityishuoneessa. Tana aamuna sinne tuli poika, jonka kanssa ehdittiin muutama sananen vaihtaa englanniksi, kunnes se huomasi salmiakkipussin poydalla ja tokaisi olevansa itsekin Suomesta. Kun tanaan kavin paivalla huoneessa, se suomalainen kertoi, etta sinne on tullut myos joku saksalainen poika, mutta sita en ole viela ehtinyt tapaamaan.

 

Hauska sattuma. Just Iinalle narisin ennen sen lahtoa, etta tuleekohan mulle vieroitusoireita, kun en saa puhua suomea, mutta se asia onkin nyt sitten hoidossa. Muuten ei ollakaan suomalaisiin taalla pahemmin tormatty. Pari kertaa jossain turistikohteessa ollaan kuultu muutama sana suomea ja kerran kaupassa nahtiin kaksi suomalaista tyttoa, jotka olikin olleet Australiassa jo monia kuukausia, asuivat kimppakampassa ja olivat toissa taalla.

 

Nama tietokoneluolat on suorastaan pelottavia. Tamakin paikka, minka oon ottanu itselleni vakituiseksi Internetinkayttopaikaksi, on kummallisten kapeiden pitkien portaiden paassa hamarassa huoneessa. Taalla on varmaan 50 tietokonetta ja melkein saman verran teineja ja nuoria aikuisia poikia hakkaamassa surkeita peleja, kuten WOW:a ja CS:a. Valilla kuuluu jumalattoman kovaa huutoja, kuten "Fuck" tai "Shit", kun nama nortit vahan elaytyy peleihinsa. Sinansa naissa kayminen on ainutlaatuinen kokemus, mutta ihan kiva saada se oma lappari toimimaan...