Lähes ammattilaishuvipuistolijana piti tietenkin tutustua myös Australian tarjontaan. Vietettiin koko päivä huvipuistossa hong kongilaisen huonekaverimme Christien kanssa. Maksettiin itsemme kipeiksi ja matkattiin reilu tunti Coomerraan Gold Coastille, jossa sijaitsee monenlaisia puistoja. Valittiin kohteeksemme Dream World, jonka taustapiruna häärää joku Warner Bros. Kahisevaa siis varmasti löytyy, mutta yllätykseksi huvipuisto-osasto ei ollut niin suuri kuin kuviteltiin. Muistutti kovasti Suomen Power Parkia. Jonojakaan ei sattunut tälle päivälle juuri ollenkaan.

 

Dream Worldista löytyi aika pitkälti samanlaisia laitteita kuin Suomestakin. Kunnon laitteita eli mahanpohjaa kutkuttavia tapauksia oli ainoastaan Tower of Terror ja Giant Drop. Terrorin torni mainosti olevansa yksi maailman nopeimmista vuoristoradoista ja siltä se tuntuikin. Se lähti liikkeelle niin äkäisesti, että keuhkot tyhjeni ja peruukki jäi lähtöruutuun. Sen alun lisäksi siinä ei muuta jännitystä ollutkaan. Ajettiin pystysuoraan johonkin 100 metrin korkeuteen ja tultiin peruuttamalla alas.

 

Tiedän, että tätä lukee muutama muukin huvipuistofriikki, joka on testannut oman lempilaitteeni Mega Dropin Power Parkissa. Mega Drop näyttää samalta kuin Linnanmäen Space Shot/Raketti, mutta idea on toisin päin; Mega Dropissa mennään hitaasti ylös 38 metriin ja alas mennään sellaista kyytiä, että sisuskalut unohtuu sinne korkeuksiin. Täältä löytyi hieman villimpi versio siitä laitteesta. Ne, jotka on Mega Dropin testannu, tietää kuinka tuskaisen korkealle se vaunu tuntuu kiipeävän? Kerratkaa se parilla-kolmella ja kokeilkaas sitten. Täällä Mega Dropin kollega Giant Drop nousi 120 metriin eli 39 kerroksisen talon korkeuteen! Onneksi kukaan ei osaa suomea, sillä sitä matkaa kiivetessä irtosi sekä minulta että Iinalta aika monta ärräpäätä. Koin elämäni pisimmät sekunnit, kun laite jättää sinne ylös 45 sekunniksi ihastelemaan maisemia. Pulssi hakkasi todennäköisesti lähemmäs kahtasataa. Kun sen ikuisuuden jälkeen laite tiputtaa vapaapudotuksella alas ja viimein pääsee pois siitä taivaallisesta tuskasta, jalat oli hetken ajan ihan löllöä. Huh, uudestaan.

 

Facebookissa on taas pari uutta kuvaa, kun en saa niitä ladattua tänne blogiloiseen.