Nonni, otetaas pieni pikakelaus viime viikkojen kuvioihin. Tarjolla tylsiä ranskalaisia viivoja, olkaas hyvät:

 

- Rykäistiin 18 tunnin bussimatka Cairnsista Rockhamptoniin. Ei tehnyt edes tiukkaa, päinvastoin; maisemat on niin henkeä salpaavia, että linkillä matkaaminen on yksi parhaista asioista, mitä Australiassa voi tehdä. Pilkkimisestä ollaan Iinan kanssa kehitetty sellainen taitolaji, että pystyn harrastamaan sitä ihan missä vain.

 

- Silitin Koalaa (revi siitä, Arto). Rockhamptonissa oli ilmainen eläintarha, jossa oli ihmisystävällisten koalojen lisäksi kaikkia perinteisiä elukoita, kuten kenguruita, wallabieta, papukaijoja ja kakaduja (ja olen muuten nähnyt kaikki nuo eläimet villinä luonnossakin).

 

- Käytiin krokotiilifarmilla, jossa sain pitää sylissä krokotiilinpoikasta.

 

- Syötiin krokotiilipiirasta. Maistuu kanalta.

 

- Käytiin viettää viikonloppu pienessä kylässä, nimeltä Emu Park ja koska siellä ei ollut muuta tekemistä kuin lojua rannalla, luonnollisesti poltin itseni.

 

- Ollaan oltu hevos- ja karjamarkkinoilla. Ne on ihan naurettavia; se pääjehu puhuu niin nopeasti, ettei ole toivoakaan saada selvää, että paljonko se elukka nyt sillä hetkellä maksaa vai onko sitä edes kukaan ostamassa. Ostajien ”huudot” on puolestaan aika persoonallisia; jotta kukaan ei huomaa millon huudat, ne vain nyökkää pienestä päällä tai heilauttaa yhtä sormea. Ja ne pääjehut vielä aina jotenkin huomaa ne!

 

- Näin mahtavan ukonilman. Joka toinen tai kolmas sekunti koko piha, maisema ja taivas valaistuu, mutta tosi harvoin kuuluu pienintäkään jyrinää. Siitä tuli todella epätodellinen olo.

 

- Oltiin kaksi viikkoa farmilla töissä. Farmilla saatiin aika kulumaan hevosia hoitamalla (olen reilun 10 vuoden tauon jälkeen taas hevoshullu), ratsastamalla (oikein vanhalla laukkaratsulla, wou), karjaa ajamalla (meinaa usko itseensä vähän horjua, kun seisoo kädet levällään 15 melkein tonnin painoisen härän edessä ja toivoo, että ne ei tule tästä läpi), kastroimalla härkiä ja hevonen (Ei ole mitään nättiä katseltavaa; puukolla vain nipsnaps ja puristetaan pallit ulos. Härillä ei käytetä mitään lääkitystä kipuun. Verta en ole koskaan nähnyt niin paljon ja olen sentään hoitoalalla) sekä lehmiä lypsämällä. (Ei ole muuten niin helppoa kuin miltä näyttää. Mut isi on musta ylpee, etkö ookki?!)

 

- Olen ajanut vääränpuoleisella autolla. Tosin vain pikkuteitä pitkin. Se tuntui hassulta.

 

- Käytiin laukkakisoissa. Hepat pystyy juoksemaan muuten aika pirun kovaa. Kisoissa meitä haastatteli ja kuvasi paikallislehti, joten ollaan aikas big in Thangool.

 

- Cairnsin sademetsämäiset maisemat ja kostea ilmasto vaihtui farmilla Thangoolissa kuivaan, kuumaan ja ”savannimaisiin” maisemiin. Siellä oli laajoja ruohokenttiä ja vain muutamia puita. Nyt saavuttiin Brisbaneen, joka vaikuttaa ihanalta kaupungilta. Maisema täällä on taas vuoria täynnä ja puut tuuhealehtisiä. Hostelli on ihanan oloinen ja parasta on ilmainen netti. Jopa langaton on ilmainen, joten blogi yrittää taas herätä henkiin… Kuvamateriaalikin olisi tarjolla, mutta netti on sen verran hidas, että se ei suostu lataamaan valokuvia tänne.

 

Kuultiin radiosta The Rasmusta! Hyvä Suomi!